Autobus 48

Registerblad

Gebouwd in 1946 door de firma's Chausson en Panhard, gerestaureerd in 1980-1988 door de HTM, het Haags Bus Museum en het Centraal Autobusbedrijf te Utrecht.
Technische gegevens: 4-cylinder Panhard dieselmotor met een vermogen van 70 pk; gewicht 7500 kg.; lengte 10 meter; breedte 2,20 meter.
Het voertuig is bij de restauratie geschilderd in de oorspronkelijke HTM-buskleuren oud-bruin en créme en herkreeg toen tevens het verwisselbare koersbord op het front en de conducteurszitplaats bij de achteringang. Deze Chaussonbus vertegenwoodigt het type autobussen, dat bij de HTM onder de serienummers 41-54 in de eerste na-oorlogse jaren in dienst is geweest.

Autobus, van algemeen belang voor de gemeente Den Haag -als roerend monument van bedrijf en techniek.