Belvédèreweg 1 t/m 7

Gort, J.J. Robbers, J.G.
    Engelse landhuisstijl
    Van Stolkpark en Schev. Bosjes

Belvedèreweg 1
Rechter hoekpand van een groep van vier herenhuizen (1-3-5-7) in één symmetrisch ontwerp, geïnspireerd op de Engelse landhuisarchitectuur. Het pand uit 1912, ontworpen door J.J. Gort en J.G. Robbers, bestaat uit parterre, verdieping en kapverdieping. In de met cementpleister afgewerkte gevels zijn brede vensters met houten omlijstingen en kleine roedeverdeling geplaatst. De hoekpanden 1 en 7 zijn als vooruitspringende vleugels uitgevoerd en hebben ieder twee driezijdige erkers over twee bouwlagen tegen de zijgevels. Tegen de parterre van 3 en 5 is een brede erker.

Pand van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage vanwege de architectuurhistorische en typologische waarde als voorbeeld van een op de Engelse landhuisarchitectuur geïnspireerd ontwerp uit het begin van de 20ste eeuw. Een toegevoegde waarde vormt het feit, dat het pand gelegen is in een stedebouwkundig en cultuurhistorisch belangrijk laat l9de eeuws villapark, ontworpen door de firma J.D. Zocher en L.P. Zocher.

Belvedèreweg 3
Herenhuis uit 1912, ontworpen door J.J. Gort en J.G. Robbers bestaande uit parterre, verdieping en kapverdieping. Het pand maakt deel uit van een groep van vier herenhuizen (1-3-5-7) in één symmetrisch ontwerp, geïnspireerd op de Engelse landhuisarchitectuur. In de met cementpleister afgewerkte gevels zijn brede vensters met houten omlijstingen en kleine roedeverdeling geplaatst. De hoekpanden 1 en 7 zijn als vooruitspringende vleugels uitgevoerd en hebben ieder twee driezijdige erkers over twee bouwlagen tegen de zijgevels. Tegen de parterre van 3 en 5 is een brede erker.

Pand van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage vanwege de architectuurhistorische en typologische waarde als voorbeeld van een op de Engelse landhuisarchitectuur geïnspireerd ontwerp uit het begin van de 20ste eeuw. Een toegevoegde waarde vormt het feit, dat het pand gelegen is in een stedebouwkundig en cultuurhistorisch belangrijk laat l9de-eeuws villapark, ontworpen door de firma J.D. Zocher en L.P. Zocher.

Belvedèreweg 5
Herenhuis uit 1912, ontworpen door J.J. Gort en J.G. Robbers bestaande uit parterre, verdieping en kapverdieping. Het pand maakt deel uit van een groep van vier herenhuizen (l-3-5-7) in één symmetrisch ontwerp, geïnspireerd op de Engelse landhuisarchitectuur. In de met cementpleister afgewerkte gevels zijn brede vensters met houten omlijstingen en kleine roedeverdeling geplaatst. De hoekpanden 1 en 7 zijn als vooruitspringende vleugels uitgevoerd en hebben ieder twee driezijdige erkers over twee bouwlagen tegen de zijgevels. Tegen de parterre van 3 en 5 is een brede erker.

Belvedèreweg 7
Linker hoekpand van een groep van vier herenhuizen (1-3-5-7) in één symmetrisch ontwerp, geïnspireerd op de Engelse landhuisarchitectuur. Het pand uit 1912, ontworpen door J.J. Gort en J.G. Robbers, bestaat uit parterre, verdieping en kapverdieping. In de met cementpleister afgewerkte gevels zijn brede vensters met houten omlijstingen en kleine roedeverdeling geplaatst. De hoekpanden 1 en 7 zijn als vooruitspringende vleugels uitgevoerd en hebben ieder twee driezijdige erkers over twee bouwlagen tegen de zijgevels. Tegen de parterre van 3 en 5 is een brede erker.

Belvédèreweg 1 en 3 (uiterst links)
Belvédèreweg nr. 5 en 3 (uiterst rechts)