Burgemeester van Karnebeeklaan 7 t/m 7e

Registerblad

Pand uit de jaren zeventig van de 19de eeuw in eclectische stijl. Het herenhuis bestaat uit een lage parterre, belétage, verdieping en kapverdieping in het met shingles gedekte schilddak. De breedte bedraagt drie vensterassen, waarvan de linker de ingang bevat. De bakstenen lijstgevel bezit een gepleisterde parterre en geprofileerde waterlijsten tussen de bouwlagen. De houten kroonlijst wordt door verlengde voluuteonsoles gedragen met daartussen, in het hoge fries, de liggende vensters van de kapverdieping. De voordeur dateert uit de bouwtijd en vertoont panelen en roosters van gietijzer. Tegen de linker vensteras op de belétage een houten erker met pilasters op de hoeken, gedragen door versierde consoles. Inwendig is het pand verbouwd tot HAT-eenheden. Het eerste gedeelte van de trap met balustrade en versierde eindbaluster is bewaard gebleven.

Pand van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage vanwege de architectuurhistorische waarde. Een toegevoegde waarde ontleent het pand aan het feit dat het deel uitmaakt van een harmonische reeks uit de tweede helft van de 19de eeuw.