Hoogstraat 9 en 9a

Wolf, L.A.H. de
    Art Nouveau
Registerblad

Pand ter breedte van drie vensterassen, bestaande uit parterre en twee verdiepingen, in 1904 gebouwd naar ontwerp van architect L.A.H. de Wolf. Zandstenen gevel in Art Nouveauvormen. De eerste verdieping heeft door gecanneleerde pilasters met bloemmotieven in de kapitelen geflankeerde vensters, terwijl het middenvenster erkervormig is uitgebouwd. De tweede verdieping heeft getoogde vensters met geprofileerde omlijstingen die rusten op kapiteelachtige banden met lofwerk.
Tussen de vensters van de verdiepingen en in de boogzwikken van de bovenste vensters tegeltableaux. Stenen dakkapel met gebeeldhouwde ver siering, geflankeerd door een balustrade.

Gebouw van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn architectuur-historische waarde.

bovenste deel voorgevel