Juffrouw Idastraat 23 en 23a

Registerblad

Dwarspand, vermoedelijk vroeg 19de eeuws, ter breedte van zeven venster- assen onder eenvoudige rechte lijst en bestaande uit parterre en twee verdiepingen. Zesruitsschuiframen op parterre en le verdieping, vier- ruitsschuiframen op 2e verdieping. Alle vensters onder rollagen en met houten dorpels. Rechts (nr. 23): vier assen met in de linker twee assen een deur met bovenlicht en raam in houten pilasterpui onder hoofdgestel; in de aansluitende as op de le en 2e verdieping hijsluiken en hijsbalk; linker twee vensters op de 2e verdieping dichtgezet. Links (nr. 23a): drie assen met centraal geplaatste deur met bovenlicht.

Gebouw van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn architectuur-historische waarde.