Keizerstraat 10

Registerblad

Pand, gedateerd in het fries van het hoofdgestel: 1830, op onregelmatige plattegrond. Het bestaat uit parterre, verdieping en kapverdieping in het schilddak dat aan de voorzijde is afgewolfd boven de ingezwenkte gevel. De breedte van het pand bedraagt twee vensterassen. De voorgevel bezit een rollaag en als afsluiting een houten hoofdgestel. Het gepleisterde pand heeft een driedelige, enigszins gewijzigde houten winkelpui met hardstenen plint uit het derde kwart van de 19de eeuw.

Gebouw van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens de architectuur-historische waarde. Het vormt een karakteristiek overblijfsel van de oorspronkelijke, eenvoudige en kleinschalige bebouwing aan de Keizerstraat. Van belang is ook de stedebouwkundige situering in de nabijheid van de Oude Kerk.