Korte Houtstraat 5 en 5a

Registerblad

Pand uit de 18de eeuw ter breedte van vier vensterassen met eenvoudige lijstgevel. De houten winkelpui dateert uit het derde kwart van de 19de eeuw. De vensters van de eerste verdieping bezitten gietijzeren raamuhekjes. In de bovenvensters 19de-eeuwse vierruitsschuiframen.

Pand van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn schoonheid en zijn architectuurhistorische waarde als voorbeeld van eenvoudige woonhuisarchitectuur uit de 18de eeuw, dat in de 19de eeuw daarbij een functie als winkel verkreeg en sindsdien goed bewaard is gebleven.

meer weten
Korte Houtstraat 5/5a bestaat uit een voor- en achterhuis dat ter linkerzijde met elkaar is verbonden. Het voorhuis telt drie bouwlagen en is vier vensterassen breed.
voorgevel