Lange Beestenmarkt 109

Registerblad

Pand uit de 18de eeuw, bestaande uit parterre, twee verdiepingen en dwars, met pannen gedekt dak dat aan de rechter zijde doorloopt over het belendende no. 107 en aan de linker zijde zadeldakvormig is beƫindigd. Het twee vensterassen brede pand bezit een houten onderpui met rechts de deur naar de bovenwoning en links brede inrijdeuren naar de bedrijfsruimte. Hierboven is de gevel in voegen gepleisterd en voorzien van geprofileerde, houten vensteromlijstingen. Hoofdgestel met panelen in het fries en drie gesneden Lodewijk XIV consoles onder de kroonlijst. Dakkapel van latere datum.

Pand van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens de architectuur- waarde als goed bewaard 18de eeuws huis dat een verantwoord, in hoofdzaak 19de-eeuws transformatieproces onderging.