Lange Voorhout 94

Registerblad

Pand met achterhuis bestaande uit drie bouwlagen onder een afgeknot schilddak en met een lijstgevel ter breedte van twee vensterassen, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Hardstenen stoep met vier stoeppalen en gebosseerd hardstenen pui met paneeldeur.
De rest van de gevel toont het baksteen met hardstenen speklagen en sluitstenen in de strekken. Het hoofdgestel heeft fraaie neo-Lodewijk XIV consoles met tandlijst en panelen in het fries. De dakkapel wordt bekroond door een fronton en heeft vleugelstukken.
In de pui een fors uit ramen van het twee-lichttype samengesteld venster; op de verdiepingen vierruitsramen met raamhekjes. De vensters op de tweede verdieping hebben geprofileerd hardstenen dorpels.

Pand met een fraai gedetailleerde gevel waarin neo-classistische (pui), neo-renaissance (verdiepingen) en neo-Lodewijk XIV (top) kenmerken tot een harmonisch geheel zijn samengevoegd. Naast de architectuur-historische waarde heeft het pand een toegevoegde waarde als onderdeel van een fraai stedebouwkundig ensemble.