Molenstraat 38

Registerblad

18de-eeuws pand ter breedte van twee vensterassen, bestaande uit parterre en verdieping. Zadeldak met dakkapel, dat deel uitmaakt van één, over de nummers 38-46 doorlopend zadeldak. Deuromlijsting met geblokte, houten pilasters en hoofdgestel. Deur met paneel en bovenlicht. De vensters hebben geprofileerde houten omlijstingen. In de parterre een venster met negenruitsschuifraam, in de verdieping vensters met zesruitsschuiframen. Het pand staat met de achterzijde tegen de Oud-Katholieke Kerk.

Gebouw van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn architectuur-historische waarde.
De waarde van het pand wordt nog versterkt doordat het deel uitmaakt van een gaaf bewaard ensemble dat een 18de-19de-eeuws karakter draagt.

v.l.n.r. Molenstraat 38 en 40