Motorwagen 164

Laagdakker

Gebouwd in 1908 door Werkspoor te Amsterdam.

TECHNISCHE GEGEVENS:
Motoren 2 Siemens Schuckert Werke van elk 22KW; gewicht 9,3 ton; lengte 8,6 meter; zitplaatsen 20; staanplaatsen 31.

Deze serie (151-168) sloot aan op de serie 21-150 (de zgn. Fordjes), maar verschilde van deze wat betreft de hoogte van het dak. De nrs. 151-168 waren lager om ingezet te kunnen worden op de lijnen 3 en 4 over het binnenhof. Nr. 164 deed dienst tot aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. In 1966 begonnen geinteresseerden in historisch tramwegmaterieel te Enschede met de restauratie van deze motorwagen, die in Den Haag werd voltooid.

Tramrijtuig, van belang voor de gemeente Den Haag wegens zijn betekenis als roerend monument van bedrijf en techniek; bevindt zich in de remise Lijsterbesstraat 2, Den Haag.