Motorwagen 36

Gebouwd tussen december 1929 en september 1930 door La Brugeoise te Brugge.

Technische gegevens:
motoren: 2 Siemens Schuckert Werke van elk 43KW; gewicht: 13 ton; lengte: 9,6m; zitplaatsen: 20; staanplaatsen: 38.

Deze motorwagen is de omgebouwde motorwagen 45, in 1905 gebouwd door Werkspoor te Amsterdam. Motorwagen 45 (een zgn. "Fordje") maakt onderdeel uit van de serie 21-150 Van deze serie werden er 81 tussen 1929 en 1931 omgebouwd en hernummerd tot serie 21-101. Van het vm. "Fordje" werden gebruikt: - de wagenbak met de twee zijwanden van ieder drie vensters;
- de twee kopwanden met dubbele schuifdeuren; - het dak met de (verlengde) lichtkap; de vloer; - de slinger van de handrem.
Na het ombouwen kreeg de motorwagen, van de kopzijde gezien, de aanblik van de serie motorwagens 801-830.
Deze motorwagen deed dienst tot en met juli 1959.

Tramrijtuig, van belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn bete kenis als roerend monument van bedrijf en techniek; bevindt zich in de remise Lijsterbesstraat 2, 's-GraverĀ±age,