Motorwagen 810

Gebouwd in 1927 door Allan & Co. te Rotterdam.

TECHNISCHE GEGEVENS:
Motoren 2 Siemens Schuckert Werke van elk 43 KW; gewicht 13,6 ton; lengte 11,1 meter; zitplaatsen 23; staanplaatsen 44.

De motorwagens uit deze serie (801-830) werden vooral ingezet op lijn 11, tevens op de andere Scheveningse lijnen. Ze waren als eerste in de stad, voorzien van pantografen, terwijl voor het dienstdoen op lijn 11 (de eerste elektrische sneltramlijn op geheel vrije baan in Europa) een elektrisch werkende waarschuwingsbel op het balkondak was aangebracht. De motorwagen deed dienst tot en met 30 oktober 1965.

Tramrijtuig, van belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn betekenis als roerend monument van bedrijf en techniek; bevindt zich in de remise Lijsterbesstraa-b 2, 's-Gravenhage.