Motorwagen 819

Gebouwd in 1927 door Allan & Co. te Rotterdam.

Technische gegevens:
motoren: 2 Siemens Schuckert Werke van elk 43KW; gewicht: 14,2 ton; lengte: 11.1 meter; zitplaatsen: 23; staanplaatsen: 44.

Van de serie 801-830 hadden vijf motorwagens (816-820) enigzins instelbare trucks, een, overigens mislukte, poging om slijtage aan wielen en rails in de bochten te beperken. De HTM heeft deze merkwaardige constructie op deze vijf rijtuigen tot het laatste toe gehandhaafd. Deze motorwagens waren eerst in de stad, die van pantografen waren voorzien. De Motorwagen deed dienst tot en met 30 oktober 1965.

Tramrijtuig, van belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn betekenis als roerend monument van bedrijf en techniek.; bevindt zich in de remise F. Halsstraat, 's-Gravenhage.