Nassauplein 29

Dam, J.J. van Vos, A.G.
Registerblad

Pand uit de jaren tachtig van de 19de eeuw, bestaande uit parterre en twee verdiepingen. Breedte vier vensterassen. Gepleisterde lijstgevel met hardstenen plint en geprofileerde waterlijsten tussen de verdiepingen. De vensters van de parterre hebben geprofileerde hoofdgestellen, in de eerste verdieping hebben zij driehoekige en in de tweede verdieping gebogen frontons. De beide middenassen van de eerste verdieping hebben een door consoles gedragen erker (1898) met kroonlijst en balustrade. De gevelkroonlijst bezit in het fries panelen en liggende vensters en wordt gedragen door paarsgewijs geplaatste consoles in neo- Lodewijk XIV vormen.

De waarde van het pand als monument wordt nog versterkt door het feit dat het deel uitmaakt van een gaaf bewaard stedebouwkundig ensemble dat karakteristiek is voor de tweede helft van de 19de eeuw.