Nassauplein 31

Rossum, J.P.F. van Vuyk, W.J.
Registerblad

Pand, gedateerd 1887, bestaande uit parterre, verdieping en omlopend schilddak. Architecten: Van Rossem en Vuyck te Amsterdam. Breedte vier vensterassen. Lijstgevel in neorenaissancestijl. Gebosseerde hardstenen plint, rijk gedetailleerde deuromlijsting met gecanneleerde Corinthische pilasters, getoogde deuromlijsting, gebeeldhouwde zwikvullingen, fries met gebeeldhouwd lofwerk en fronton met gebeeldhouwde vulling op consoles.
De vensters van de parterre hebben rechthoekige natuurstenen omlijstingen; de verdiepingsvensters bezitten vensterbanken op consoles en bekronende frontons. Natuurstenen kroonlijst met gebeeldhouwd fries en rijke natuurstenen bladconsoles. Hierboven natuurstenen borstwering met siervazen, onderbroken door monumentale dakkapel met pilasters, voluutvormige zij stukken en bekronend fronton waarop siervaas. Goed bewaard interieur met betimmeringen, trap, plafonds en schoorsteenmantels in neorenaissancestiji.