Nassauplein 33

Pand uit 1883 met rijk gedetailleerde lijstgevel in neorenaissancestijl.
Parterre en twee verdiepingen; vier vensterassen. Zowel parterre als de verdiepingen hebben tussen de vensters een versiering met pilasters, waarvan die in de eerste verdieping tegen het benedendeel van de schachten een stucwerkversiering vertonen en Jonische kapitelen hebben De als risaliet opgevatte derde vensteras van links is gepleisterd en wordt bekroond door een gebogen fronton op paarsgewijs geplaatste consoles. Getoogde ingangspartij tussen gecanneleerde pilasters, waar boven een fries met triglyphen en metopen. De boog van de ingangspartij heeft een maskersluitsteen en inwendig een versiering met cassetten waarin rozetten. Deuren uit de bouwtijd. Voor de vensters van de eerste verdieping balustrades tussen de postamenten van de pilasters. Boven deze vensters geblokte ontlastingsbogen. Geprofileerde waterlijst tussen de eerste en tweede verdieping, waaronder versierd fries. Verkropte houten kroonlijst met klossen en in het fries een rijke stucversiering. In natuursteen gebosseerde plint.