Nassauplein 52 t/m 60

Registerblad

Hoekpand uit 1881-1882, bestaande uit lage parterre en twee verdiepingen met omlopend schilddak waarin twee oeil-de-boeufs. Lijstgevel ter breedte van drie vensterassen in eclectische trant. De rechter as is als risaliet behandeld. Hardstenen plint, waterlijsten tussen de verdiepingen. Deur uit de bouwtijd, waarboven erker op rijke voluutconsoles, bekroond door een lage borstwering met siervazen. Vensters met geprofileerde omlijstingen en sluitstenen. Houten kroonlijst met tandlijst en in het fries panelen en gesneden consoles.

De waarde van het pand als monument wordt nog versterkt door het feit dat het deel uitmaakt van een gaaf bewaard stedebouwkundig ensemble dat karak teristiek is voor de tweede helft van de 19de eeuw.

Nassauplein 42 vernummerd naar nr 52 t/m 60