Noordeinde 150 en 150a

Registerblad

Het interieur bevat onder meer op de eerste verdieping twee kamers met neorenaissance betimmeringen De achterkamer bezit bovendien een schouw met natuurstenen mantel en een boezem waarop een schoorsteenstuk. Voorts een geschilderd plafondstuk. Dit alles uit de bouwtijd van het pand.

Pand van algemeen belang voor de gemeente Den Haag wegens de architectuurhistorische waarde als laat en met veel zorg gedetailleerd specimen van de neorenaissancestijl. In het harmonische, goed bewaard gebleven historische straatbeeld bezit het pand bovendien een beeldbepalende functie.

meer weten
Winkel-woonpand in eclectische stijl uit het eind van de 19de eeuw met bakstenen lijstgevel onder een met pannen gedekt schilddak. De rechter travee is licht risalerend; voor de vensters gietijzeren raamhekjes. De rijk geornamenteerde winkelpui in hardsteen dateert uit het begin van de 20ste eeuw.
entree winkelpui
bovenlichten winkelpui