Noordeinde 18 en 18a

Registerblad

Pand ter breedte van vijf vensterassen, bestaande uit parterre en twee verdiepingen. Rijk uitgevoerde neorenaissancegevel, gedateerd 1888, met natuurstenen banden, friesversieringen, ontlastingsbcgen met boogtrommels waarin sculpturale vullingen, frontons, cartouches en sierankers. De rechter vensteras is als risaliet behandeld en draagt een trapgevel met voluutversieringen.
Onder het, waarschijnlijk in 1888 geheel herbouwde pand, kelders, waarvan de achterste een vermoedelijk nog 16de-eeuws ribloos kruisgewelf bezit, terwijl de kelders aan de voorzijde, daterend uit de 17de of 18de eeuw, troggewelfjes hebben. Het eveneens in de 19de eeuw herbouwde achterhuis is omstreeks 1936 met een verdieping verhoogd.

Gebouw van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn architectuur-historische waarde.