Noordeinde 202 en 204

Registerblad

18de-eeuws pand op de hoek van de Hogewal, bestaande uit drie bouwlagen en drie schilddaken met dwars voordak. Lijstgevel uit het tweede kwart van de 18de eeuw met gekornist fries en gesneden Lodewijk XIV consoles onder de houten kroonlijst. Zwart granieten winkelpui uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. De zijgevel aan de Hogewal is circa 1900 voorzien van een bekleding met siermetselwerk in patronen van gele, rode en blauwe baksteen. Aan de achterzijde een gepleisterde gevel met houten kroonlijst.

Pand dat op de winkelpui na een goed doorlopen transformatieproces heeft ondergaan en mede door de detaillering van algemeen belang is voor de gemeente 's-Gravenhage vanwege de architectuurhistorische waarde. De markering van de hoek Noordeinde-Hogewal, grens van de oude stad, voegt aan het geheel nog een stedebouwkundige waarde toe.

zijgevel Hogewal