Noordeinde 35

Neo-Lodewijk XIV
Registerblad

Herenhuis ter breedte van vier vensterassen bestaande uit souterrain, parterre en twee verdiepingen. Lijstgevel in neo-Lodewijk XIV stijl, derde kwart 19de eeuw. Het souterrain is in hardsteen gebosseerd.
De tweede vensteras van links is als risaliet opgevat en bezit de ingangspartij. Dubbele deur uit de bouwtijd met bovenlicht. Balkon met balustrade gedragen door rijke voluutconsoles met bladversiering. Het vensten boven de deur heeft een omlijsting met consoles, getoogd hoofdgestel en voluut- versieringen. Geprofileerde waterlijsten en vensterdorpels. De kroonlijst heeft tandingen en wordt gedragen door paarsgewijs geplaatste, gesneden consoles. In het fries panelen.

Gebouw van algemeen belang voor de ge meente 's-Gravenhage wegens zijn schoonheid en architectuur-historisohe waarde.