Noordeinde 62 t/m 62c

toon op de kaart
 • Status
  Gemeentelijk Monument
 • Bouwstijl
  Eclecticisme
 • Wijk
  Centrum
 • Bouwjaar
  1850-1899
Registerblad 

Linker van drie panden onder één schilddak, evenwijdig aan de straat. Breedte drie vensterassen, parterre en twee verdiepingen. Gepleisterde lijstgevel met cordonlijst tussen de verdiepingen. In twee van de drie bovenvensters vierruitsschuiframen. Het pand dateert in de huidige vorm uit de eerste helft van de 19de eeuw. Dakkapel met fronton. Storende pui.

Gebouw van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn architectuur-historische waarde.

Middelste van drie panden onder één schilddak, evenwijdig aan de straat. Breedte: twee vensterassen, parterre en twee verdiepingen. Gepleisterde lijstgevel met cordonlijst tussen de verdiepingen. In de bovenvensters vierruitsschuiframen. Dakkapel met fronton. Het pand vertoont een karakter dat wijst op de eerste helft van de 19de eeuw. Storende pui.

Gebouw van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn architectuur-historische waarde

Rechter van drie panden onder één schilddak, evenwijdig aan de straat. Breedte drie vensterassen, parterre met twee verdiepingen. Gepleisterde lijstgevel, van karakter eerste helft 19de eeuw. Cordonlijst tussen de verdiepingen; bovenvensters met vierruitsschuiframen. Dakkapel met fronton. Storende pui.

Gebouw van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn architectuur-historische waarde.