Oude Molstraat 16, Nobelstraat 1

Registerblad

Hoekpand ter breedte van twee vensterassen, bestaande uit parterre, twee verdiepingen en hoge zolderverdieping. Het 19de-eeuws pand heeft een gepleisterde lijstgevel met voegen en een schilddak. Midden 19de-eeuwse winkelpui onder puilijst met tanden en omgaande ingangspartij. Op de zolderverdieping vierruitsdraairamen die aan de Oude Molstraatzijde in het fries steken. Aan de Nobelstraat drie vensterassen waarvan de rechter is dichtgezet.

Gebouw van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn architectuur-historische waarde.

meer weten
Van oorsprong ouder hoekpand (vermoedelijk 2e helft 18e eeuw), twee vensterassen breed en drie vensterassen diep bestaande uit parterre, twee verdiepingen en hoge kapverdieping. De lijstgevels zijn gepleisterd met rustica-effect. De winkelpui dateert uit 1887 en bezit een afgeronde hoekpartij. volledig adres: Oude Molstraat 16 - Nobelstraat 1
zijgevel aan de Nobelstraat 1
hoek Nobelstraat 1/Oude Molstraat 16