Parkstraat 10

Registerblad

Gevel in eclectische stijl uit omstreeks 1875. Breedte: vier vensterassen, waarvan één als risaliet is behandeld en de vernieuwde voordeur bevat. De gevel is uitgevoerd als onderdeel van één ontwerp tesamen met Parkstraat 4, 6 en 8. De lijstgevel heeft een hardstenen plint en cordonlijst boven de parterre. Houten hoofdgestel met door panelen versierd fries en kroonlijst met eierlijst en klossen.

Gevel van algemeen belang voor de gemeente ' s-Gravenhage vanwege de architectuur-historische waarde als voorbeeld van voorname herenhuisarchitectuur uit de zeventiger jaren van de 19de eeuw. Het feit dat de gevel deel uitmaakt van één ensemble tesamen met die van Parkstraat 4, 6 en 8 geeft een toegevoegde waarde vanuit stedebouwkundig oogpunt

Opname D. Valentijn  2 augustus 1999.