Plaats 29 t/m 31a

Winkel-woonhuis uit het begin van de 20ste eeuw in overwegend neogotische
vormen met enkele details in Art Nouveau.

Pand van parterre, twee verdiepingen en zolderverdieping met natuurstenen onderpui waarin segmentvormig gebogen étalageraam en portalen. Het overige van de gevel is in baksteen uitgevoerd met uitzondering van de erker op de eerste verdieping tegen de middenas, waarvoor natuursteen is toegepast. De verdiepingen worden gescheiden door geprofileerde waterlijsten; onder de waterlijst tussen de eerste en tweede verdieping een fries van segmentboogjes. De middenpartij is voor het door trapgevels geflankeerde, dwarse zadeldak hoger opgetrokken met een puntgevel waarin rondboognissen met kleurige tegeltableaux in Art Nouveau en twee zoldervensters. De van een natuurstenen lijst voorziene puntgevel wordt door een kruisbloem bekroond en bezit bij de aanzetten gevleugelde dierfiguren met wapenschilden. Aan weerszijden van de puntgevel een blinde rondboogbalustrade met hoekpenanten waarop gebeeldhouwde Art Nouveau bekroningen.

Pand van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn schoonheid en zijn architectuurhistorische waarde als laat voorbeeld van neogotische gevelarchitectuur met enkele decoratieve elementen in Art Nouveau.