Prinsegracht 88 t/m 106

Prinsehof

Prinsegracht 88
Als complex en individueel van belang uit sociaal-historisch oogpunt en karakteristiek voor de 19de eeuwse hofjesarchitectuur. Prinsegracht 88 telt een verdieping; in de gevel vensters met negenruits- schuiframen en een paneeldeur met bovenlicht.

Hofjeswoning van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens de architectuur- en sociaal-historische waarde.

Prinsegracht 90
Hofjeswoning, onderdeel van een reeks hofjeswoningen (prinsegracht 88-106) - zgn. "Prinsehof" - uit het midden van de 19de eeuw. Als complex en individueel van belang uit sociaal-historisch oogpunt en karakteristiek voor de 19de eeuwse hofjesarchitectuur. Prinsegracht 90 heeft met de huisjes nrs. 92 en 94 een dwars zadeldak; in de gevel een paneeldeur met bovenlicht en een negenruitsschuifraam

Prinsegracht 92
Prinsegracht 92 heeft met de huisjes nrs. 90 en 94 een dwars zadeldak; in de gevel een paneeldeur met bovenlicht en een negenruitsschuifraam.

Prinsegracht 94
Hofjeswoning, onderdeel van een reeks hoijeswoningen (Prinsegracht 88- 106) - zgn "Prinsehof" - uit het midden van de 19de eeuw. Als complex en individueel van belang uit sociaal-historisch oogpunt en karakteristiek voor de 19de eeuwse hofjes-achitectuur. Prinsegracht 94 heeft met de huisjes nrs. 90 en 92 een dwars zadeldak; in de gevel een paneeldeur met bovenlicht en een negenruitsschuifraam.

Hofjeswcning van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens de architectuur- en sociaal-historische waarde.

Prinsegracht 96
Hofjeswoning, onderdeel van een reeks hofjeswoningen (Prinsegracht 88-106) - zgn. "Prinsehof" - uit het midden van de 19de eeuw. Als complex en in dividueel van belang uit sociaal-historisch oogpunt en karakteristiek voor de 19de eeuwse hofjesarchitectuur. Prinsegracht 96 maakt deel uit van een groep rug-aan-rug woningen; het huisje heeft een dwars zadeldak met de buurpanden en in de gevel een paneeldeur met bovenlicht en een negenruitsschuifraam.

Hofjeswoning van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens de architechiur- en sociaal-historische waarde.

Prinsegracht 98
Hofjeswoning, onderdeel van een reeks hofjeswoningen (Prinsegracht 88- 106) - zgn. "Prinsehof" - uit het midden van de 19de eeuw. Als complex en individueel van belang uit sociaal-historisch oogpunt en karakteristiek voor de 19de eeuwse hofjesarchitectuur.
Tot Prinsegracht 98 behoort tevens het voormalige nr. 104; de twee huisjes zijn met elkaar verbonden en maken deel uit van een groep rug-aan-rug woningen; in de gevels een paneeldeur met bovenlicht en een negenruits- schuif raam.

Prinsegracht 100

Prinsegracht 102
Hofjeswoning, onderdeel van een reeks hofjeswoningen (Prinsegracht 88 - 106) - zgn. "Prinsehof" - uit het midden van de 19de eeuw. Als complex en individueel van belang uit sociaal-historisch oogpunt en karakteristiek voor de 19de eeuwse hofjesarchitectuur. Prinsegracht 102 maakt deel uit van een groep rug-aan-rug woningen; het huisje heeft een dwars zadeldak met de buurpanden en in de gevel een paneeldeur met bovenlicht en een negenruitsschuifraam.

Prinsegracht 106
Hofjeswoning, onderdeel van een reeks hofjeswoningen (Prinsegracht 88-106) - zgn. "Prinsehof" - uit het midden van de 19de eeuw. Als complex en individueel van belang uit sociaal-historisch oogpunt en karakteristiek voor de 19de eeuwse hofjesarchitectuur. Prinsegracht 106 maakt deel uit van een groep rug-aan-rug woningen; het huisje heeft een dwars zadeldak met de buurpanden en in de gevel een paneeldeur met bovenlicht en een negenruitsschuifraam.

entree hofjescomplex