Raamstraat 21/23, Grote Marktstraat 12/14

17e eeuws
Registerblad

Hoekpand ter breedte van twee vensterassen, bestaande uit parterre en verdieping. In de lange zijgevel vijf vensters met zesruitsschuiframen en één met vierruitsschuiframen, alle met luiken. Drie ronde vensters. Het pand dateert in oorsprong uit de 17de eeuw. Aan de Raamstraat lijst- gevel met houten onderpui, waarin inrijdeuren en rechts een zesruitsraam waarnaast panelendeur met bovenlicht, alles onder één puibalk. In de verdieping twee vensters met zesruitsschuiframen.

Gebouw van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn architectuur-historische waarde.

meer weten
In oorsprong 17e eeuws hoekpand bestaande uit twee bouwlagen. In de lange zijgevel bevinden zich vijf vensters met zesruitsschuiframen en een met vierruitsschuiframen. De houten onderpui met inrijdeur, venster en entree dateert uit de 1e helft van de 19e eeuw.
deur raamstraat
detail zijgevel Grote Marktstraat