Roode, C.J. van jr.
Registerblad

Pand met lijstgevel, 1888-1889. Architect: C.J. van Roode Jr. Het pand telt drie vensterassen en bestaat uit parterre en verdieping. Hardstenen plint, banden, balkon op consoles met balustrade waarop siervazen. De vensters van de parterre hebben getoogde en geprofileerde omlijstingen met masker- sluitstenen. De vensters van de verdieping dragen hoofdgestellen. Kroonlijst met tandingen en in het fries panelen en consoles. Dakkapel met fronton, voluten en obelisken. Deur uit de bouwtijd.

De waarde van het pand als monument wordt nog versterkt door het feit dat het deel uitmaakt van een gaaf bewaard stedebouwkundig ensemble dat karakteristiek is voor de tweede helft van de 19de eeuw.

de aannemer-architect C.J. van Roode heeft dit huis voor zichzelf gebouwd