Besseling, J. Th.
Registerblad

Pand uit 1889-1890 met drie vensterassen brede gevel en links een risaliet. In pleister gebosseerd souterrain. Belétage en verdieping uitgevoerd als schoon metselwerk. Deur met getoogd bovenlicht en pilasters. Boven de deur een balkon met gietijzeren hek, gedragen door zware bladconsoles. Houten kroonlijst met in het fries panelen en consoles. De vensters van het souterrain hebben rijke gietijzeren raamhekken. Architect: waarschijnlijk Th.J. Besseling.

De waarde van het pand als monument wordt nog versterkt door het feit dat het deel uitmaakt van een gaaf bewaard stedebouwkundig ensemble dat ka rakteristiek is voor de tweede helft van de 19de eeuw.