Roode, C.J. van jr.
Registerblad

Pand met lijstgevel in neorenaissancevormen. Hardstenen plint, gepleisterde parterre, in de eerste verdieping vensters met getoogde en geblokte omlijstingen. De vensterassen worden gescheiden door Jonische pilasters, terwijl tussen de verdiepingen een hoofdgestel is aangebracht. De vensters van de tweede verdieping hebben rechthoekige omlijstingen met geblokte strekken. De gevel wordt voorts verlevendigd door gepleisterde banden. De risalerende gevel heeft een houten kroonlijst met consoles en op de hoek een erker die door middel van voluutconsoles rust op twee hardstenen pilasters. Zijgevel met gepleisterde banden. Het pand dateert uit 1890-1891. Architect: C.J. van Roode Jr.

De waarde van het pand als monument wordt nog versterkt door het feit dat het deel uitmaakt van een gaaf bewaard stedebouwkundig ensemble dat karakteristiek is voor de tweede helft van de 19de eeuw.