Roode, C.J. van jr.

Pand met lijstgevel in neorenaissancevormen uit 1890-1891; architect:
C.J van Roode Jr. Hardstenen plint, gepleisterde parterre, in de eerste verdieping vensters met geblokte en getoogde omlijstingen, rustend op Jonische pilasters. Tussen de verdiepingen een hoofdgestel op consoles. De vensters van de tweede verdieping hebben rechthoekige omlijstingen met geblokte strekken. De door gepleisterde banden verlevendigde gevel heeft een risaliet en wordt afgesloten door een houten kroonlijst met consoles. Vestibule met stucplafond uit de bouwtijd van het pand. Trap met eindpaal en spijlen, kamer op de eerste verdieping met schoorsteenmantel in neo- Lodewijk XVI stijl en rijk eclectisch stucplafond. In de gang deuren met panelen, rozetten en bekroningen boven de lateien in neo Lodewijk XVI vormen. Deuren met rechthoekige panelen. Op de tweede verdieping kamer met eclectisch stucplafond. De gangen op de eerste en tweede verdieping hebben stucplafonds in eclectische trant.

De waarde van het pand als monument wordt nog versterkt door het feit dat het deel uitmaakt van een gaaf bewaard stedebouwkundig ensemble dat karak teristiek is voor de tweede helft van de 19de eeuw.