Peters, C.H.
Registerblad

Pand, bestaande uit parterre, verdieping en zolderverdieping, gebouwd naar ontwerp van rijksbouwmeester C.H. Peters in 1880-1881. Puntgevel in neorenaissance-stijl met natuurstenen banden, nissenversiering, ontlastingsbogen met waaierornament, sierankers en erkeruitbouw op consoles. Gietijzeren sierhek als bekroning op de erker; gietijzeren raamhekjes voor de verdiepingsvensters. Deur uit de bouwtijd. In dit pand een vloer- mozaiek in de gang, gedateerd 1883, alsmede tegeltableaux van polychrome tegels, 17de eeuw.

De waarde van het pand als monument wordt nog versterkt door het feit dat het deel uitmaakt van een gaaf bewaard stedebouwkundig ensemble dat karakteristiek is voor de tweede helft van de 19de eeuw.