Van de Spiegelstraat 6

Leyendekkers, L.N. en L.F.
Registerblad

Pand met lijstgevel in eclectisohe trant! Gebouwd in 1881 door L.N. Leyendekkers, timmerman, en L.F. Leyendekkers. Parterre en twee ver diepingen. Gecanneleerde pilasters van de kolossale orde met rozetver- sieringen en kapitelen in een vrije versie van de Corinthische orde. Het middenvenster van de verdieping bezit zijvoluten en een gebogen fronton. Voor de eerste verdieping een balkon met houten balustrade. Dubbele deur uit de bouwtijd met gietijzeren roosters. ' 'Speklagen' ' van verdiepte gele baksteen. De huizen met de nrs. 2 t/m 10 vormen een symmetrische groep.

Gebouw van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn arohitectuur-historische waarde. De waarde wordt nog versterkt doordat het pand deel uitmaakt van een goed bewaard ensemble uit het laatste kwart van de 19de eeuw.

detail voorgevel