Van Speijkstraat 31a t/m d

Vet, I.W. van der
Registerblad

Pand met lijstgevel in eclectische trant, ca. 1881/1882 gebouwd door I.W. van der Vet, metselaar. Parterre en twee verdiepingen. Breedte: drie vensterassen, waarvan de rechter als risaliet is behandeld en een versiering met gepleisterde banden heeft. Het venster boven de deur bezit een rijk kuifstuk. De overige vensters in de verdiepingen hebben sluitstenen. Houten hoofdgestel met in het fries panelen en tandlijst en in het gedeelte boven de risaliet twee neo-Lodewijk XIV consoles. Ondergevel met blokpleister en hardstenen plint.

Gebouw van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn architectuur-historische waarde. De waarde wordt nog versterkt doordat het pand deel uitmaakt van een goed bewaard ensemble uit het laatste kwart van de 19de eeuw.

(eigen?) nummering: 31 t/m 31d
gevelwand Van Speijkstraat 23 t/m 31