Vlamingstraat 43

Registerblad

Pand uit de eerste helft van de 17de eeuw, bestaande uit parterre en twee verdiepingen, twee vensterassen breed. De gesausde voorgevel bezit boven de vensters van de eerste verdieping geblokte ontlastingsbogen. In de gevel drie sierankers, 17de eeuw. De vensters van de bovenste verdieping hebben zesruitsschuiframen met gegroefde middenstijlen. Rechte houten kroonlijst. De begane grond van de panden 41 en 43 is in de 20ste eeuw samengetrokken. Storende pui.

De bescherming strekt zich uitsluitend uit over het 17de-eeuwse voorhuis, dat aan de achterzijde een gecementeerde gevel onder rechte gootlijst en vensters waarin negenruitsschuiframen bezit.

Gebouw van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn architectuur-historische waarde.

meer weten
Pand uit de 1e helft van de 17e eeuw, twee assen breed, bestaande uit drie bouwlagen. In de loop van de 18e en 19e eeuw verhoogd en van een rechte gevelbeeindiging voorzien. De gesausde voorgevel bezit boven de vensters van de 1e verdieping geblokte ontlastingsbogen. De begane grond bezit een moderne winkelpui. De achtergevel is voorzien van een cementpleister.