Bontekoekade

voetgangersbrug

Binckhorst
Registerblad

Ijzeren voetgangersbrug over de Haagse Trekvliet, vervaardigd omstreeks 1930 door de metaalfabriek firma Escher om een verbinding te realiseren tussen het Schipperskwartier en de Gemeentelijke Gasfabriek en de PTT-kantoren. De brug is geheel uit ijzer vervaardigd en vertoont een karakteristieke en fraaie rondboogvorm.

Brug van algemeen belang voor de gemeente Den Haag wegens de waarde als monument van bedrijf en techniek en wegens de zeldzaamheidswaarde. Voor de geschiedenis en de ontwikkeling van de techniek is de brug van belang vanwege de toenmaals nieuwe techniek van electrisch lassen die bij de vervaardiging is toegepast. Zeldzaamheidswaarde bezit de brug als enige voorbeeld van een geheel ijzeren voetgangersbrug in Den Haag.