Zeestraat 50

Registerblad

Pand uit het derde of begin vierde kwart van de 19de eeuw, bestaande uit parterre, verdieping en schilddak, loodrecht op de straat. Het pand is twee vensterassen breed en bezit een lijstgevel in laat-eclectische trant. De flauw getoogde vensters worden door sluitstenen bekroond. Het hoofdgestel van de gevel vertoont sierroosters in het fries en onder de kroonlijst vier gesneden voluutconsoles met bladornament. De winkelpui is modern. Het pand sluit aan bij de historische bebouwing die buiten de singelgracht voor 1800 langs de Zeestraat tot stand kwam.

Pand van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage vanwege de architectuurhistorische en stedebouwkundig-historische waarde. Een toegevoegde waarde ontleent het pand aan het feit dat het een harmonieuze aanvulling vormt op de reeks 18de-eeuwse huizen aan het begin van de Zeestraat.