Nieuws

Fietskaart Welstands- en Monumentencommissie

01-10-2020
Fiets langs bouwwerken uit het Jaarverslag 2015-2019 van de Welstands- en Monumentencommissie. In juni 2019 presenteerde de Welstands- en Monumentencommissie van Den Haag haar jaarverslag over 2015-2019. Als aanvulling hierop is dit jaar een fietskaart gepubliceerd, met daarop een route van 13 kilometer. Deze route leidt u langs een selectie van 13 bouwwerken uit het jaarverslag. Deze bouwwerken heeft de commissie in die periode ter advisering beoordeeld. De commissie bewaakt de esthetische kwaliteit van een gebouw en de omgeving.

Brochure jonge bouwkunst

22-01-2020
De afgelopen tijd heeft de afdeling Monumentenzorg & Welstand gewerkt aan een inventarisatie naar 'Post 65' architectuur in Den Haag. Dit is architectuur uit de periode 1965-1995. Lees de resultaten in onze brochure!

Nooit Gebouwd Den Haag

15-11-2019
Donderdag 14 november is het boek in de VOM-reeks Nooit Gebouwd Den Haag gepresenteerd.

Jonge bouwkunst ontdekken en fotograferen

25-09-2019
Doe mee met een workshop fotografie om vervolgens de Post 65 gebouwen in jouw wijk mooi op de foto te zetten!

Folder Open Monumentendag Special: Laak

04-09-2019
Op zondag 15 september vindt in stadsdeel Laak een aantal activiteiten plaats. Er zijn rondleidingen langs de Nieuwe Haagse School architectuur in Laak Centraal. Met de Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) kunt u een kijkje nemen in de RAC-hallen.

Nooit Gebouwd Den Haag

14-08-2019
Hoe spectaculair anders had de stad er uit kunnen zien?
Preview in het Atrium Den Haag in de posterwand van het Haags Gemeentearchief tot 15 september

Visafslag op Scheveningen rijksmonument

21-06-2019
Maandag 17 juni, heeft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Visafslag in Den Haag op de rijksmonumentlijst gezet. Het nieuwe rijksmonument is aangewezen in het kader van het aanwijzingsprogramma voor monumenten uit de Wederopbouwperiode (1940-1965). Ook de gemeente Den Haag heeft hierover onlangs positief geadviseerd.

Oorlog in de lucht

16-04-2019
Onlangs is bij uitgeverij de Nieuwe Haagsche in het kader van de VOM reeks (de boeken reeks van de afdeling Monumentenzorg & Welstand) van de hand van Henk Ambachtsheer (hoofd Monumentenzorg & Welstand) en Corien Glaudemans (wetenschappelijk medewerker van het Haags Gemeentearchief) een bijzonder fraai boek verschenen over de Haagse luchtoorlog: Oorlog in de lucht – Den Haag 1940-1945.

Open Monumentendag Special Museumkwartier

12-04-2019
Op 13 april a.s. is het De Dag van de Haagse Geschiedenis. Op het Plein staan tientallen Haagse erfgoedinstellingen met hun informatiestands. De afdeling Monumentenzorg & Welstand organiseert deze dag een Open Monumentendag Special. Deze dag zal het Museumkwartier speciale aandacht krijgen. Er zijn 9 monumenten geopend op en rondom deze fraaie locatie. Ook rijden er koetsen door dit bijzondere kwartier. Bij de stand van Monumentenzorg & Welstand (stand 6) kunt u hiervoor kaarten ophalen. Ook kunt u virtueel een kijkje nemen in een aantal monumenten. 

De geheimen van de duinen, bij Den Haag, Wassenaar en Katwijk

19-02-2019
Tussen Den Haag en Katwijk, aan de rand van de dichtbebouwde Randstad, lijkt de natuur vrij spel te hebben. In deze uitgestrekte zone van duinen moesten mensen het vaak opnemen tegen de elementen: de zee, de wind, het zand, de droge, weinig vruchtbare grond. In deze natuur, waar u als wandelaar het vandaag misschien ook opneemt tegen wind, zand en zon, liggen allerlei sporen verborgen van hoe mensen ooit leefden en werkten.

Pagina's