Binnenhof 1

Stadhouderlijk Kwartier en Mauritstoren

Hollandse Renaissance
Registerblad

Eertijds onderdeel van het Stadhouderlijk Kwartier, thans in gebruik bij de Raad van State, gebouwd in 1620, in zuidelijke richting verlengd in 1678; aan de zijde van het Binnenhof een OPEN GALERIJ met natuurstenen zuilen; INWENDIG VERSCHEIDENE VERTREKKEN voorzien van betimmeringen en in stuc uitgevoerde plafonds en schoorsteenboezems in de trant van Lodewijk XVI en XV.

meer weten
Onderdeel van het Binnenhofcomplex, waar vroeger de vertrekken van de stadhouders waren gesitueerd. Gebouwd in opdracht van prins Maurits. Verscheidene vertrekken voorzien van betimmeringen en in stuc uitgevoerde plafonds en schoorsteenboezem in de trant van Lodewijk XV en XVI Rond de eeuwwisseling is de vleugel gerestaureerd/gerenoveerd. Toen zijn ook de huidige kruisvensters geplaatst.
Het Stadhouderlijk Kwartier, gezien vanaf het Buitenhof door Isaac Ouwwater.