Boekhorststraat 4-6-8-10

Registerblad

Achttiende eeuws pand, bestaande uit parterre en verdieping, onder één dwars schilddak. Centraal een poort met natuurstenen omlijsting (Rijksmonument behorend tot Lutherse Burgwal 9). Links hiervan twee winkelpuien, rechts vijf ramen en een deur onder een puilijst. Op de verdieping negen vensterassen met schuiframen in geprofileerde omlijstingen. Het middelste raam (boven de poort) wordt afgedekt door een hoofd-gestel op consoles. Risalerende poorttravee en verkropte kroonlijst. Drie dakkapellen met negenruitsschuiframen en een dakkapel zonder roeden- verdeling. Vensters onder rollagen; staafmuurankers. Rechter deel (vier assen) gesausd.

Gebouw van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn architectuur-historische waarde.