Denneweg 2, Kazernestraat 148

Gebouw uit de 18e eeuw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde.

meer weten
Pand op de hoek van de Denneweg en Kazernestraat uit de 1e helft van de 17e eeuw bestaande uit een voorhuis van drie bouwlagen en een achterhuis, waarvan een gevel aan de Denneweg is gesitueerd, bestaande uit begane grond en drie insteekverdiepingen. Zowel voor- als achterhuis worden gedekt door een schilddak met de nok evenwijdig aan de Kazernestraat. De later grijs gesausde bakstenen gevels hebben 17e eeuws metselwerk en mogelijk nog deels authentieke kozijnen. Geheel links aan de gevel van de Kazernestraat is een fraai gesmeed 17e eeuws muuranker. De sober geprofileerde kroonlijst dateert vermoedelijk uit het eind van de 18e eeuw. In de jaren twintig van deze eeuw is de houten winkelpui met glas- in lood bovenlichten en de deur in de stijl van de Amsterdamse School ingebracht.
Zijgevel
begane grond, renaissance console onder moerbalk.