Denneweg 52 en 52a

Zodaer, A.Th.
    Lodewijk XV Rococo
Registerblad

Gebouw uit de 18e eeuw met kroonlijst op gesneden rococo-consoles van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde.

meer weten
Pand uit de 18e eeuw met goed verlopen transformatieproces, bestaande uit twee hoge bouwlagen en een gedrukte derde bouwlaag onder een schilddak. De voorgevel heeft een kroonlijst met rijk gesneden rococo- consoles uit circa 1770. In de derde kwart van de 19e eeuw is de gevel aangepast aan de vormgeving van die tijd. Toen is het schoon metselwerk voorzien van een pleisterlaag met ingekraste voegen en zijn de huidige vensterkozijnen aangebracht. Rond 1900 is op de begane grond de rijk geornamenteerde en gaaf bewaard gebleven houten neo- renaissance winkelpui geplaatst. In de achtergevel bevinden zich 18e eeuwse schuifvensters met kleine roedeverdeling.
winkelpui.
winkelpui