Dunne Bierkade 21 t/m 21c

Registerblad

Pand ter breedte van twee vensterassen, bestaande uit parterre en twee verdiepingen. Rijk gedetailleerde gevel in eclectische trant, oa. 1885. Versiering met natuurstenen banden en ontlastingsbogen met blokken. Boven de inrijdeur "Dagelijksche Pakschuitdienst op Amsterdam". De ontlastingsbogen bezitten vullingen met tegeltableaux van de firma Rozenburg. De gevel heeft sierankers en gietijzeren raamhekjes. De kroonlijst wordt gedragen door consoles en heeft in het fries masker- koppen en panelen in neo-Lodewijk XIV trant. Dakkapel met frontonbekroning. Voor het pand een hardstenen stoep met smeedijzeren zijhekken.

Gebouw van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens de architectuur-historische waarde.

detail van gekleurd tegeltableau in de boogtrommel boven de entree met het opschrift: "Dagelyksche pakschuitdienst op Amsterdam"