Groenewegje 123

Stationsbuurt
Registerblad

Pand uit de 18de of het begin van de 19de eeuw, bestaande uit parterre, twee verdiepingen en schilddak, ter breedte van twee vensterassen. De gepleisterde gevel wordt afgesloten door een geprofileerde houten gootlijst en bezit waterlijsten tussen de verdiepingen. De vensters hebben hun houten kozijnen uit de bouwtijd van de gevel bewaard.

Pand van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens de architectuur-historische en stedebouwkundig-historische waarde. liet maakt deel uit van de bebouwing die aan de buitenzijde van de singelgracht ontstond voordat de 19de eeuwse stadsuitbreidingen een aanvang namen.
De situering als onderdeel van een harmonische en in het algemeen goed bewaard gebleven reeks historische panden geeft het pand een toegevoegde waarde.

nr. 123 is rechts van het midden (witte gevel)