Keizerstraat 152, Marcelisstraat 1-3

Registerblad

18de-eeuws pand, oorspronkelijk een Wagenvoerderswoning en -bedrijf annex stalhouderij, bestaande uit begane-grond en kapverdieping in het pannen wolfsdak. Het langgerekte, gepleisterde en witgesausde pand heeft een lijstgevel met ingezwenkte zijkanten, een gewijzigde, laat-l9de-eeuwse winkelpui en een bovenvenster met zesruitsschuifraam. Achter het pand bevindt zich het door een pannen zadeldak gedekte oorspronkelijke stalgedeelte, genummerd: Marcelisstraat 1-3.

Pand van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage vanwege de architectuur-historische waarde en als bedrijfsmonument, waaraan de oorspronkelijke functie nog afleesbaar is. Hierdoor van specifiek belang voor de geschiedenis van Scheveningen.