Wesstra, H. jr.
Registerblad

Pand uit 1886 met symmetrische lijstgevel van vijf vensterassen. Parterre en verdieping. Lijstgevel met hardstenen plint, gepleisterde banden, vensters met negblokken en zesruitsschuiframen, middenrisaliet, waarin portiek met voordeur uit de bouwtijd en bekronende maskerkop. Houten kroonlijst met panelen en consoles. Boven de middenrisaliet een topgevel met zuiltjes, voluten, fronton en boogvenster. Architect: Wesstra Jr.

Gebouw van belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn schoonheid en zijn architectuur-historische waarde. De waarde van het pand als monument wordt nog versterkt door het feit dat het deel uitmaakt van een gaaf bewaard stedebouwkundig ensemble dat karakteristiek is voor de tweede helft van de 19de eeuw.

meer weten
Ontwerp uit 1885 van H. Wesstra jr. voor een school en woning aan de Surinamestraat en Paramaribostraat te 's-Gravenhage. De woning aan de Paramaribostraat is verdwenen hiervoor in de plaats staat een Haagse portiekwoning.