Van de Spiegelstraat 3

Dijkman, P. Nieuwmeyer, Joh.
Registerblad

Gepleisterd pand met lijstgevel in eclectische trant, gebouwd in 1879 door Pieter Dijkman, metselaar en Joh. Nieuwmeyer. Parterre en twee verdieping en; breedte: vier vensterassen waarvan de rechter twee als risaliet zijn behandeld. De hardstenen ondergevel is boven de plint en cordonband ge- pleisterd; dubbele deur uit de bouwtijd enigszins gewijzigd. De vensters van de eerste verdieping hebben bekronende consoles en kuifstukken. Kroon lijst met neo-Lodewijk XIV consoles en in het fries panelen. Dakkapel. Balkon verwijderd.

Gebouw van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens zijn architectuur-historische waarde. De waarde wordt nog versterkt doordat het pand deel uitmaakt van een goed bewaard ensemble uit het laatste kwart van de 19de eeuw.

v.r.n.l. Van de Spiegelstraat 1, 3 en 5
Gevelwand Van de Spiegelstraat 1 t/m 15