Fototentoonstelling Verborgen Techniek

Brugkelder - Anita Lankhuijzen

Zaterdag 19 september is de fototentoonstelling in Bibliotheek Escamp van start gegaan. De bekende Haagse fotograaf/grafisch vormgever Guus Rijven gaf ter gelegenheid hiervan een korte inleiding over de documentaire fotografie en de manier waarop we kijken.

Verspreid opgehangen in de bibliotheek zijn foto's te zien van negen fotografen, die de afgelopen weken in drie industrieel erfgoed objecten foto's hebben gemaakt van de verborgen techniek in deze gebouwen. Bezocht werden de watertoren in Scheveningen, de brugkelder van de Binckhorstbrug en het rioolgemaal aan de Leyweg. Een selectie uit deze bijzondere foto's is tot eind oktober tentoongesteld in Bibliotheek Escamp.

Blibiotheek Escamp is aan de Leyweg naast het stadsdeelkantoor.

'Verborgen Techniek' maakt onderdeel uit van Made in The Hague, een manifestatie die het verborgen verleden van de industrie in Den Haag zichtbaar maakt. Het programma bestaat diverse activiteiten gedurende een jaar op verschillende locaties in Den Haag.

Voor veel mensen is het een verrassing om te horen dat er in Den Haag vroeger industrie is geweest. Den Haag staat niet in de eerste plaats bekend als industriestad. Juist daarom wordt in 2015 de manifestatie Made in The Hague georganiseerd.

Made in The Hague is onderdeel van het Europees Jaar van het Industrieel Erfgoed.