Made in The Hague in posters

Poster Vredestein

2015 is door Europa uitgeroepen tot Jaar van het Industrieel Erfgoed. Een goede reden voor de Haagse erfgoedinstellingen Haagse Gemeentearchief, Haags Historisch Museum, de afdeling Archeologie en de afdeling Monumentenzorg & Welstand  van de gemeente Den Haag, om in samenwerking met de Stichting Haags Industrieel, de handen ineen te slaan. Gedurende het jaar organiseren wij verschillende activiteiten die het rijke industriële verleden van Den Haag illustreren. De overkoepelende naam van dit project is Made in The Hague.

Made in The Hague in posters geeft een overzicht van reclameposters voor Haagse producten uit de periode 1875-1975. Hier in de stad is van alles geproduceerd dat in heel Nederland en tot ver buiten de landsgrenzen een afzetmarkt kende. Voor veel van deze producten werd reclame gemaakt. Kleurrijke verleiding voor de consument, maar soberder productuitleg voor het midden- en kleinbedrijf. 60 reclameposters in De Affiche Galerij geven hiervan een fraai voerzicht.

De Affiche Galerij is gevestigd op station Spui in de tramtunnel van Den Haag, 7 dagen per week geopend van 06.00-24.00 uur. De toegang is gratis.